Dunai Repülőgépgyár Zrt.

rt logoA Dunai Repülőgépgyár Rt.-t 1992. július 10-én alapította 572 magánszemély azzal a céllal, hogy az akkor már felszámolás alatt álló Pestvidéki Gépgyár tevékenységét és piacait fenntartsák, vagyonának és szakemberállományának meghatározó részét megőrizzék. A Társaság alapításkor 1027 db 10 ezer forint névértékű, névre szóló részvényt jegyzett, ami később – újabb részvények kibocsájtásával –2459 db-ra nőtt.

1992. december 1-jétől a DR Rt. felszámolás alatt álló Pestvidéki Gépgyár teljes infrastruktúrájának és dolgozói állományának bérlője volt, majd 1996. május 3-án annak 100%-os tulajdonosa lett. 1996. június 1-jén öt további kft.-t alapított és az ily módon 7 tagúvá vált cégcsoport tulajdonosa lett. Néhány év múlva a DR Rt. több kft.-jében levő üzletrészétől megvált, így ezek a társaságok a későbbiekben a cégcsoporttól függetlenül működtek.

zrt logo

2006. július 10-től a DR Rt. nevében – a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően – változás történt, így a Dunai Repülőgépgyár Zártkörűen Működő Részvénytársaság (DR Zrt.) nevet viseli. A megváltozott név, illetve egyéb jogszabályi előírások miatt a DR Zrt. 2008-ban teljes részvénycserét hajtott végre, amely a részvénytulajdonosok körében bekövetkezett jelentősebb átrendeződéssel is járt.

A részvénytársaság fennállásának két évtizede alatt tevékenységi körét és képességeit rugalmasan és folyamatosan igazította a változó piaci környezethez. Ennek során megőrizte működőképességét, minden évet nyereséggel zárt, vagyonának jelentős növelése mellett. Jelenleg alapvetően fővállalkozó minőségben van jelen a hazai és külföldi piacokon. A korábbi profilokban – a piaci igényeknek megfelelően – kisebb volumenű feladatokat hajt végre, miközben tevékenységének meghatározó részét nagy horderejű új projektek átfogó menedzselése képezi egy jelentős fejlődési pályán haladó afrikai országban.

 

Akiket ajánlunk:

www.stevenstudio.hu
weblapfejlesztés